Gästriklands Genealogiska Förening

Din släktforskarförening i Gävle

Öppettider

 


Vårsäsongen 2024 öppnar 2024-01-09

Dagtid 

Måndag, tisdag och onsdag kl. 10-14 

Kvällsöppet (Drop-in)

Måndagar kl. 17-20 
Ytterligare tider kan tillkomma  beroende på efterfrågan och resurser

Bokning  av rådgivning (under ovanstående öppettider)

Telefon: 070-38 37 688

 

Porttelefon

Gavlegårdarna har installerat porttelefon till ytterdörrarna i Andersberg.

Tryck på "Sök" och sedan bokstaven G, välj sedan Gästriklands Genealogiska (längst ner i menyn).
OBS! GGF-2 går till ordförandens telefon

Tryck/Ring på knappen till höger så öppnar vi.

Medlemstidningen Gestricia

Under den här rubriken försöker vi berätta om vad som är på gång i föreningen och vad vi jobbar med just nu.

Fortsättning av tidigare aktiviteter: samordningen med DIS-Mitt, landskapsträffar och föredrag över Zoom. För de som inte är så vana vid Zoom har en  Zoom-handledning tagits fram och kommer att publiceras på hemsida.

Deltagande i

- Arkivens dag 

- Släktforskningens dag 20 januari : Årets arrangemang hölls på Länsmuseet, tillsammans med museet och med deltagande av flera av våra "systerfäreningar". Vi tycker det blev en stor framgång och gav oss en modella att bygga vidare på nästa år. Uppskattade föredrag avIngela Broberg och Ulf Ivar Nilsson flankerades av släktforskarhjälp.

-Arrangera "Komma-igång" aktiviteter och  kurser för nybörjare. En grundkurs med 10 deltagare startar i februari och ett texttydningsseminarium kommer att hållas i april..

- Pröva-på tillfällen, "Lördagar med GGF", föredrag

- Hemsidan: Vår sida har fått ett nytt "hem" på Släktforskarförbundets webbhotell. Vi minskar därigenom utgifterna något och får även stöd i hanteringen. Vi försöker göra den alltmer aktuell med några små förändringar i utseendet. Tyck gärna till och förslag emottas tacksamt. Maila till Lars K på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Vi  kommer troligen att bli tvungna att överge den nuvarande plattformen Joomla 3 och migrera till annan för att hålla hemsidan säker. I detta hoppas vi på stöd från förbundets kunniga.Själv bävar jag lite för detta...

- Kalender: på startsidan finns nu nere i högra delen en kalender som visar kommande aktiviteter

- Datorer: Vi har nu kunnat utöka antalet släktforskardatorer, bl a genom en generös gåva. Vi behöver nu bygga ut nätverket med switchar och kablage så har ni sådant  som ni kan avvara eller tips så maila Lars K på  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

- Dagstidningar (AB och GD) i orginalutgåvor har sedan länge förvarats i lokalen, tyvärr inte är arkivsäkert. Nu har de fått en arkivsäker plats hos Arkiv Gävleborg. 

- Lokalen har finstädats, tack Carina och Birgitta! Den håller på att anpassas och utrustas för att bättre möta behoven av kurs- och föreningsverksamthet. Det behövs fler personer till att sköta lokalen, fixa fika, visa hur man använder släktforskarprogram eller läser kyrkböcker. Kan du hjälpa till ibland med något av detta eller på annat sätt bidra, kontakta då Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Öppethållande har utökats dagtid även på måndagar, tack vare Lars Strömstedt som ställer upp som lokalvärd. Vi har även fått en extraresurs i Gunnel Eriksson som hjälper med att gå igenom biblioteket. Om vi får fler medhjälpare kan vi förbättra servicenivån ytterligare, anmäl er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Medlemssida

Fotografier

Känner du igen någon på gamla fotografier?

Klicka här

Gästriklands socknar

Kalender